Održana modna revija udruženja panonke

Udruženje građana "Panonke"  večeras su u Gradskoj biblioteci organizovali  modnu reviju ručno rađene odeće. Na reviji su posetioci mogli da vide odevne predmete rađene tehnikama veza i zlatoveza, tkanja, filcanja, pletenja, heklanja, šivenja i pačvorka.

Udruženje građana Panonke petu godinu zaredom organizuje modnu reviju kojom želi sugrađanima da predstavi ručno rađenu odeću sa etno motivima.Nna ovoj modnoj reviji, nazvanoj “Revija 5”, predstavljeni su mnogi odevni predmeti idealni i za ove hladne zimske dane uz želju da u što većoj meri uđu u svakodnevnu upotrebu.

Svi prikazani modeli na modnoj reviji su originalni, jedinstveni po izradi I veoma kvalitetni. U samoj izradi ovih odevnih predmeta korišćene su različite tehnike kao što su: tkanje, heklanje, pletenje, vez, štrikanje, pačvork, itd.  Dizajnerke-članice udruženja  su predstavile svoj rad i pokazale potpuno nosive modele odeće prožete etno motivima koji su zaintrigirali publiku. Na ovaj način dizajnerke su jasno pokazale kako se veliko bogatstvo tradicionalene narodne baštine može pretočiti u savremeni dizajn.

Inače, Panonke modnu reviju organizuju već peti put I može se slobodno reći da svaki put možemo videti sve bolje I kvalitetnije radove.